Grasaren oftewel kruipers

Ieder jaar opnieuw waarschuwen wij u voor deze vervelende grasaren die zich zo makkelijk en snel nestelen in de hond. Vooral nu de bermen niet meer gemaaid worden, tieren de grassen weelderig.
Grasaren zijn harige, waaiervormige delen van rijp gras die je met name in de zomermaanden overal tegenkomt. De scherpe uiteinden dienen als weerhaakjes, zodat de graszaden in de vacht van de hond blijven hangen en zo over grote afstanden verspreid worden. Hoewel dit allemaal heel onschuldig lijkt, kan de hond zich er lelijk aan verwonden.
Elk contact met de grasaren is mogelijks gevaarlijk. Deze aren kunnen immers ingeademd worden en zich in de neus, luchtpijp of longen vastzetten, ze kunnen in de ogen of oren terechtkomen of zich vastzetten in de huid of voetzooltjes. Wanneer deze aren niet meteen worden verwijderd, kunnen ze zware ontstekingen veroorzaken.
Goed checken! Je kunt de hond veel narigheid besparen om hem na een wandeling goed na te kijken. Niet alleen de oren maar vooral ook de voorborst, een plek waar je ze makkelijk over het hoofd ziet omdat daar meestal veel haar zit. Ik zou zeggen pak uit voorzorg een kam en controleer de hond even. Kruipers zijn echt kruipers die overal terecht kunnen komen en zich makkelijk hechten. Voordeel van het hanteren van de kam is dat je de eventueel opgedane teken ontdekt voordat zij echt helemaal vast zitten.

2022 06 06 Grasaren2022 06 06 Grasaren 22022 06 06 Teek

Inschrijfformulieren KCM 2024

KCM inschrijfformulier en inschrijfformulier juniorhandling

20.134

Inschrijving: Voor het secretariaat en de penningmeester is het heel prettig als u het formulier zo snel mogelijk invult, instuurt en de kosten die verbonden zijn aan deelname aan deze dag, gelijktijdig bij het inschrijven betaald. Het inschrijfformulier mag u digitaal verzenden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Belangrijk is om aan te geven hoeveel honden u inschrijft maar ook dat u aangeeft met hoeveel personen u aan de lunch wilt deelnemen. Op het inschrijfformulier staan verschillende prijzen voor de lunch aangegeven. Voor personen uit een en hetzelfde gezin, die geen lid zijn van de vereniging gelden de prijzen zoals aangegeven voor niet leden.
Net als andere jaren zal ook dit jaar weer een ‘Junior Handling’ georganiseerd worden, na de eindkeuring. Bij Junior Handling loopt het kind met de hond een ronde door de ring. Deelname hieraan is kosteloos. Graag de naam van het kind en de leeftijd vermelden maar ook of de vereniging moet zorgen voor een extra hond. Er zijn altijd honden te ‘leen’, die gewend zijn aan kinderen, zodat als er meerdere kinderen deel uitmaken van een gezin ook de andere kinderen mee kunnen doen. Alle kinderen tot en met 12 jaar kunnen deelnemen.

Locatie:  Het prachtige terrein van de Kynologenclub Zwolle,  Huub van Doornestraat 17, 8013 NR Zwolle.

Waarom een Kampioenschapsclubmatch (KCM)?
In de eerste plaats organiseren wij een dergelijk evenement omdat het altijd weer een ‘feest der herkenning’ is van Fieldliefhebbers onder elkaar, zoals een van de leden dat ooit eens opmerkte. Nest broers- en zussen, de ouderdieren en hun bazen zien elkaar bij deze gelegenheid weer eens terug. Nog los daarvan; het is en blijft heel bijzonder om zoveel Field Spaniels bij elkaar te zien.
Bij de KCM worden de ingeschreven honden gekeurd op hun uiterlijk en gangwerk maar natuurlijk ziet de keurmeester ook een stukje van het karakter van de hond terug aan de hand van de wijze waarop hij zich gedraagt in de ring. Een rasvereniging, zoals de Field Spaniel Club Nederland behartigt de belangen van, zoals in ons geval, de Field Spaniel. Het uiterlijk van de Field Spaniel staat nauwkeurig omschreven in de ras standaard, zoals die in Engeland is opgesteld en wereldwijd erkent wordt. (Behalve in Amerika) Iedere fokker zal proberen het omschreven ideaalbeeld zo dicht mogelijk te benaderen.

Keurmeester is de heer Hans Stigt. 

Hans Stigt

Door op zijn foto te klikken krijgt u meer informatie over keurmeester Hans Stigt.

We zien u en uw Field Spaniel graag in Zwolle op 9 juni!

Activiteiten in 2024

Zondag 09 juni 2024: Kampioenschapsclubmatch. Inschrijven kan tot 25 mei 2024. Zie het nieuwsartikel inschrijfformulieren KCM 2024.

Zondag 13 oktober 2024 herfstwandeling

Noteer deze dagen vast in uw agenda.

Herfstwandeling 2023

 23.50

Alle foto's staan in de map foto'sWilt u een originele foto, stuur dan een e-mail met het fotonummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Clubdag 2023

De FSCN clubdag 2023 was gehouden bij "Ben at work" te Ingen een plaatsje in de Betuwe op zondag 11 juni 2023.
Foto's gemaakt door Cees van Hoogdalem zijn te vinden op PICTURE MY DOG en in de fotomap Clubdag 2023

2023 04 14 Jack van Marjolein in actie 2

 

 

Erevoorzitter: Dhr. C.C. (Carel) Canta

Op 02 april 2023 tijdens de Algemene Ledenvergadering is de heer C.C. (Carel) Canta benoemd tot Erevoorzitter van de Field Spaniel Club Nederland.

2023 04 02 oorkonde Carel           2023 04 02 ALV 9 Carel groot

Herfstwandeling 2022

Klik op onderstaande foto voor meer foto's en het verhaal en klik HIER voor de fotomap op deze website.

2022 10 16 Groepsfoto herfstwandeling 2022

Heeft u een leuke foto?

Vaak zien we hele mooie foto's voorbij komen op onze facebookpagina en er zijn er ongetwijfeld nog veel op uw telefoon, fototoestel of computer. Wilt u die met ons delen? Graag de naam van uw hond erbij vermelden, dan krijgen wij een mooi bestand met foto's voor onze prachtige Fieldish Magazines. Wij kunnen geen plaatsing beloven in het volgende of daarop volgende magazine, omdat de redactie keuzes moet maken. Foto's (in goede kwaliteit) mogen verzonden worden aan:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lot verkleind Lot en Annabel verkleind

 

Facebook

Voor leden, sponsoren en geïnteresseerden in de Field Spaniel:

Facebook logo    Insta logo

Word ook lid van onze besloten Facebook of Instagrampagina Field Spaniel Club Nederland!

Boek: "De Field Spaniel"

In 2018 is het nieuwe boek over de Field Spaniel gepresenteerd. Dit 172 pagina’s tellende boek met een fraaie harde kaft en in full colour gedrukt, is geschreven door Ellen Canta-Zintel, de lay-out is verzorgd door Josien van der Ree.

Boek De Field Spaniel klein

Dit boek vertelt over het ontstaan van dit unieke ras, maar ook wordt er aandacht besteed aan alles wat voor de eigenaar van een Field Spaniel van belang kan zijn. Dit boek is een bron van informatie voor een ieder die geïnteresseerd is in dit ras. Of u nu overweegt een Field Spaniel aan te schaffen, fokker, eigenaar, of zijdelings bij dit ras betrokken bent, dit boek omvat alle aspecten van deze bijzondere spanielvariëteit en is mede daardoor een absolute ‘must have’.  Voor het bestellen van het boek ga naar Field Spaniel Club Nederland - Clubwinkel 

Contact

Mocht u nadere info wensen omtrent de vereniging of de Field Spaniel, dan kunt u een e-mail sturen aan:  info@fieldspaniel.nl

 

logo fscn

Op ontdekkingstocht

Op ontdekkingstocht

Kiekeboe

Kiekeboe

Aan de wandel

Aan de wandel